MENU

De hele buurt met de voeten in de modder: sociaal tuinieren!

nieuws, Alle buurten

18:00, 09 december 2021 door MJB

Op zaterdag 20 november lanceerde Stichting Present samen met SVEN Incluzio Uitvoering een nieuw initiatief: sociaal tuinieren.

4 tuinprojecten vonden plaats bij mensen die zelf geen mogelijkheid hebben om hun tuin op te knappen, omdat ze te maken hebben met gezondheidsproblemen of omdat het netwerk ontbreekt. De vrijwilligers van onder andere studentenvereniging Audentis et Vertutis, samen met een groep buurtbewoners en kinderen van CBS De Koning, hebben gewied, gesnoeid, gerooid en tegels verwijderd. Daarna zorgden ze voor de aanplant van nieuw, onderhoudsarm en eco-vriendelijk groen. Zij kregen daarbij tuinadvies van Stichting Surplus. Na de make-over tijdens de actiedag blijven vrijwilligers uit de wijk de bewoners helpen met het onderhoud van hun tuin.

Op 20 november werden er meer mooie verbindingen gelegd: Kinderen van CBS De Koning plantten samen met een aantal vaste vrijwilligers van ‘Het Stevenfennehuis’ eetbare struiken. Deze struiken werden ter beschikking gesteld door ‘De Groene Loper’. Dit is een initiatief van de provincie Overijssel om de steden meer te vergroenen. Ze werden zowel bij Het Stevenfennehuis, een woonlocatie voor dementerende ouderen, als op het schoolplein van CBS De Koning geplant.

En om het tuinieren in de buurt nog gemakkelijker te maken, werd 's middags de uitleenkast voor tuingereedschap officieel geopend op het schoolplein van CBS De Koning. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door het wijkbudget van Stadsveld. De uitleenkast bevat tuingereedschap dat wijkbewoners kunnen lenen en wordt beheerd door vrijwilligers uit de buurt.

De foto is van Chantal van der Burgt

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

06:26 23 jan 2022, door Sitebeheerder

De hele buurt met de voeten in de modder: sociaal tuinieren!

nieuws, Alle buurten

Op zaterdag 20 november lanceerde Stichting Present samen met SVEN Incluzio Uitvoering een nieuw initiatief: sociaal tuinieren. 4 tuinprojecten …

Lees meer

Inwoners adopteren boomperken in Enschede

nieuws, Alle buurten

Begin oktober was de eerste editie van het Nationale Boomspiegelfeest. Mensen in heel het land legden meer dan duizend tuintjes aan in de kale grond …

Lees meer
Ga naar