MENU

Inwoners adopteren boomperken in Enschede

nieuws, Alle buurten

15:33, 12 november 2021 door MJB

Begin oktober was de eerste editie van het Nationale Boomspiegelfeest. Mensen in heel het land legden meer dan duizend tuintjes aan in de kale grond rond een boom. Dat is goed voor de biodiversiteit, voor het burencontact en voor gezonde, klimaatbestendige wijken. Met deze jaarlijks terugkerende dag wordt toegewerkt naar één doel: alle 1 miljoen boomperken in de stedelijke omgeving vóór 2030 vergroenen.

In Enschede hebben zich maar liefst 20 straten aangemeld voor de adoptie van een of meer boomperken. Onder de eerste tien aanmeldingen werd een plantenpakket verloot. De bewoners van het Gronausevoetpad zijn de gelukkige winnaars. Zij ontvingen woensdag 10 november uit handen van wethouder Jurgen van Houdt een fleurig plantenpakket voor de 6 boomperken die zij adopteren. Alle andere nieuwe adoptanten ontvangen een bloembollenpakketje voor hun boomperk.

Je hebt vast een boomperk in je buurt: de kale ruimte rondom een boom. Vaak een plek met hondenpoep, gebruikt als fietsenrek of als handige plek voor het neerzetten van de vuilniszakken. Wat als dat nu eens gaat veranderen in een bloemenfestijn voor bijen en vlinders?
Wil jij ook zo’n mooi boomperk in de straat? Kijk dan op http://www.groenblauwenschede.nl/zogroen en klik op de button ‘anders vergroenen’ voor het aanmeldformulier.

Kijk ook eens op de website guerillagardeners.nl met onder andere ook een test of het boomperk in je straat echt geschikt is en een handig stappenplan voor de aanleg. Verander een kaal boomperk in een feestje voor de beestjes!

De foto is gemaakt door Paul Schoots

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

00:13 29 nov 2021, door Sitebeheerder

Inwoners adopteren boomperken in Enschede

nieuws, Alle buurten

Begin oktober was de eerste editie van het Nationale Boomspiegelfeest. Mensen in heel het land legden meer dan duizend tuintjes aan in de kale grond …

Lees meer

Samen Twekkelerveld

nieuws, Alle buurten

Op 25 september hield de stichting Samen Twekkelerveld een open dag. Na de officiële opening door Wethouder Jeroen Diepemaat ging iedereen met …

Lees meer
Ga naar