MENU

Nieuw in Enschede: de tegelservice!

nieuws, Alle buurten

17:11, 13 juli 2021 door MJB

Wie rondom het huis tegels vervangt door gras, bloemen, planten en bomen kan zijn gewipte tegels gratis laten ophalen. De tegelservice is speciaal opgezet voor het NK Tegelwippen en loopt tot 30 september 2021. In het NK Tegelwippen gaat het erom zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen. Groen gaat wateroverlast tegen, koelt de omgeving als het warm is, houdt water vast wanneer het droog is en biedt dieren een schuilplaats en voedsel.

Onderhoud Enschede, onderdeel van de gemeente, maakt 2 keer per week een ronde door de gemeente om tegels op te halen. Deze worden gesorteerd en grotendeels opgeslagen. De gemeente Enschede gebruikt de opgehaalde tegels zoveel mogelijk opnieuw in stoepen. Wat niet gebruikt kan worden, gaat naar Twee R Recycling Groep in Hengelo. Zij maken er betonpuin van dat opnieuw gebruikt kan worden. Zo maken we onze stad mooi groen én verlagen we de uitstoot van CO2.

Hoe werkt de tegelservice?
Wip tegels uit uw tuin en zet hier groen voor in de plaats. Heeft u geen tuin? Kijk dan op http://www.groenblauwenschede.nl/zogroen of u een geveltuin op uw stoep kunt aanleggen.

Maak een foto van de tegels of van de voor/na-situatie.
Tel het aantal gewipte tegels.
Ga naar http://www.enschede.nl/tegelwippen en vul het aanvraagformulier voor de tegelservice in.
Ga naar http://www.nk-tegelwippen.nl/meedoen en geef het aantal tegels op en upload uw foto’s.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

02:41 17 okt 2021, door Sitebeheerder

Samen Twekkelerveld

nieuws, Alle buurten

Op 25 september hield de stichting Samen Twekkelerveld een open dag. Na de officiële opening door Wethouder Jeroen Diepemaat ging iedereen met …

Lees meer

Een gloednieuwe speeltuin in Wooldrik

nieuws, Alle buurten

Van een gesprek bij het schoolplein naar een gloednieuwe speeltuin! Vier bewoners van de wijk Wooldrik hebben met wijkbudget van de gemeente ervoor …

Lees meer
Ga naar