MENU

Enschede kiest voor het derde jaar op rij voor Beste Buur Bokaal

nieuws, Alle buurten

16:20, 08 juni 2021 door MJB

Vanaf nu kunnen alle inwoners van de gemeente Enschede een beste buur nomineren voor de Beste Buur Bokaal.

Zeker in een tijd waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus zien we hoe belangrijk buren voor elkaar zijn. Heb jij een buur die veel voor jou of anderen doet? Nomineer hem of haar dan via de website http://www.bestebuurbokaal.nl. Nomineren kan tot 16 augustus. Maar liefst veertien gemeenten doen mee met deze editie van Beste Buur Bokaal. Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, waaronder Ons Huis, Domijn en De Woonplaats, huurdersorganisaties, welzijnsorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt.

Alle inwoners uit de gemeente Enschede komen in aanmerking voor de Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via http://www.bestebuurbokaal.nl. Geef ook een motivatie, waarom je vindt dat jouw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij de keuze voor de winnaar straks, is deze motivatie belangrijk voor de jury. Maak in je motivatie daarom gebruik van voorbeelden. Bij Beste Buur Bokaal gaat het om ‘de stille kracht’, het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Ons Huis, Domijn, De Woonplaats en de gemeente Enschede kijken uit naar bijzondere burenverhalen!

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 25 september op de jaarlijkse Burendag in de veertien deelnemende gemeenten. Nomineren kan tot 16 augustus. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs. Doe je mee?

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

06:03 23 jan 2022, door Sitebeheerder

De hele buurt met de voeten in de modder: sociaal tuinieren!

nieuws, Alle buurten

Op zaterdag 20 november lanceerde Stichting Present samen met SVEN Incluzio Uitvoering een nieuw initiatief: sociaal tuinieren. 4 tuinprojecten …

Lees meer

Inwoners adopteren boomperken in Enschede

nieuws, Alle buurten

Begin oktober was de eerste editie van het Nationale Boomspiegelfeest. Mensen in heel het land legden meer dan duizend tuintjes aan in de kale grond …

Lees meer
Ga naar