MENU

Bewoners Elferinksweg laten massaal regenpijp doorzagen en vullen de Stadsbeek

nieuws, Alle buurten

17:24, 09 maart 2021 door MJB

In de Elferinksweg is de aanleg van de Stadsbeek in volle gang. Deze beek verkleint de kans dat door extreme regenbuien het riool overstroomt, straten blank komen te staan en water het huis instroomt.

Ook bewoners dragen nu hun steentje bij! Samen met het bouwteam zagen zij massaal hun regenpijp door waardoor regenwater via hun tuin in de beek verdwijnt. Zo vullen zij samen de Stadsbeek.

Als het regent, komt het regenwater dat op het dak valt via de regenpijp in het riool terecht. Het is beter dat regenwater via de tuin naar de Stadsbeek stroomt. Het water zakt dan voor een deel weg in de grond en als het te veel water in één keer is, wordt het afgevoerd via de beek. Eef Kuiper helpt bewoners uit de Elferinksweg met het afkoppelen: “Afkoppelen betekent dat we de regenpijp doorzagen en het water via de tuin naar de beek laten stromen. Afkoppelen kan op veel verschillende manieren. Bewoners kiezen zelf welk hulpstuk en welke goot het beste past bij hun huis en tuin.”

Op woensdag 3 maart werd een van de eerste regenpijpen afgezaagd bij bewoner Marja Stinenbosch: “De Stadsbeek is een schot in de roos! Je ziet gewoon dat onze straat er nu geweldig uitziet. We zijn erg betrokken bij het project dus laten nu ook graag onze regenpijp afkoppelen.” Ook in de achtertuin kunnen bewoners de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld door tegels te vervangen voor groen. Marja: “Wij vangen ons regenwater al jaren op in een regenton. Zo kunnen we dat op een later moment gebruiken voor de planten. Ik gebruik het regenwater ook voor mijn strijkijzer, want in dit water zit geen kalk. Dat raad ik iedereen aan!”

Aanpak wateroverlast
“Het afkoppelen met bewoners maakt het project de Stadsbeek helemaal af”, vertelt Sylvia Schot, projectleider van project Stadsbeek. “Ik vind het mooi te zien dat we op deze manier samen met bewoners wateroverlast in Enschede aanpakken. Later dit voorjaar krijgen ook bewoners uit andere straten in de wijk de uitnodiging hun regenpijp te laten afkoppelen.”

Foto: Ruud van der Linden

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

17:16 12 apr 2021, door Sitebeheerder

Enschede wordt Zo Groen!

nieuws, Alle buurten

Een groene straat. Wie wordt er niet vrolijk van? Door een geveltuin aan te leggen kan iedereen eenvoudig zijn straat groener maken. Een geveltuin …

Lees meer

Bewoners Elferinksweg laten massaal regenpijp doorzagen en vullen de Stadsbeek

nieuws, Alle buurten

In de Elferinksweg is de aanleg van de Stadsbeek in volle gang. Deze beek verkleint de kans dat door extreme regenbuien het riool overstroomt, straten …

Lees meer
Ga naar