MENU

Boomkunst Klaaskateplein

nieuws, Alle buurten

22:26, 20 oktober 2020 door JmdB

Een oude eik aan het Klaaskateplein verloor tijdens een storm 10 jaar geleden een zware tak. De boom werd daarna omgezaagd waardoor het aangezicht van die plek heel anders werd. Daarom bedacht stadsdeelbeheer om een deel van de boom te laten staan en werd aan de buurt gevraagd of er ideeën waren voor de boomstam.

Het idee werd geopperd om er een mooi kunstwerk van te maken. Daarop werd boomkunstenaar Hans Nijmeijer benaderd. Hij maakte met buurtbewoners samen een ontwerp waarbij de textielgeschiedenis wordt weergegeven. Onder andere de roombeek en midwinterhoorn zijn afgebeeld.

Door de samenwerking van buurtbewoners, gemeente en de wijkbudgetcommissie en de bijdragen van de Woonplaats, het participatiefonds noord van de gemeente en het wijkbudget is dit mooie resultaat behaald.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

08:05 16 mei 2021, door Sitebeheerder

Jeugdactiviteiten in de meivakantie

nieuws, Alle buurten

Sportaal organiseert allerlei leuke en uitdagende sportactiviteiten op buitenlocaties voor de jeugd! In ieder stadsdeel worden verschillende …

Lees meer

Pakhuis Oost over wijkbudgetten en buurtinitiatieven

nieuws, Alle buurten

Woensdag 28 april heeft Pakhuis Oost een digitale avond met vertegenwoordigers van wijkorganen in Enschede om hun ervaringen met wijkbudgetten en …

Lees meer
Ga naar