MENU

Boomkunst Klaaskateplein

nieuws, Alle buurten

22:26, 20 oktober 2020 door JmdB

Een oude eik aan het Klaaskateplein verloor tijdens een storm 10 jaar geleden een zware tak. De boom werd daarna omgezaagd waardoor het aangezicht van die plek heel anders werd. Daarom bedacht stadsdeelbeheer om een deel van de boom te laten staan en werd aan de buurt gevraagd of er ideeën waren voor de boomstam.

Het idee werd geopperd om er een mooi kunstwerk van te maken. Daarop werd boomkunstenaar Hans Nijmeijer benaderd. Hij maakte met buurtbewoners samen een ontwerp waarbij de textielgeschiedenis wordt weergegeven. Onder andere de roombeek en midwinterhoorn zijn afgebeeld.

Door de samenwerking van buurtbewoners, gemeente en de wijkbudgetcommissie en de bijdragen van de Woonplaats, het participatiefonds noord van de gemeente en het wijkbudget is dit mooie resultaat behaald.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

12:24 30 jul 2021, door Sitebeheerder

Nieuw in Enschede: de tegelservice!

nieuws, Alle buurten

Wie rondom het huis tegels vervangt door gras, bloemen, planten en bomen kan zijn gewipte tegels gratis laten ophalen. De tegelservice is speciaal …

Lees meer

Boswinkel Plaza: dé ontmoetingsplek voor jong en oud!

nieuws, Alle buurten

Wie er voor het eerst is kijkt zijn ogen uit: 6000 m2 vol vermaak, sport, ontmoeting en beweging. Een unieke plek in Nederland en dat gewoon om de …

Lees meer
Ga naar