MENU

Subsidieregeling Vitale en gezonde samenleving

nieuws, Alle buurten

17:29, 07 augustus 2020 door MJB

Provincie Overijssel stelt € 250.000,- beschikbaar voor initiatieven die gaan over de gevolgen van de coronacrisis en bijdragen aan een vitale en gezonde samenleving.

Ben je betrokken bij een maatschappelijk, cultureel of sportinitiatief rond de gevolgen van de coronacrisis? Of levert een initiatief waarbij je betrokken bent een bijdrage aan een gezonde en vitale samenleving? Dan kun je sinds 3 augustus een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’ van de Provincie Overijssel.

De subsidie is bedoeld voor organisaties zoals sportverenigingen, stichtingen en kerkgenootschappen met initiatieven die gaan over de gevolgen van de coronacrisis en bijdragen aan een vitale en gezonde samenleving. Je kunt hierbij denken aan het ontwikkelen van ontmoetingsplekken die aansluiten op de 1,5 meter samenleving, het gezamenlijk inrichten van openbare ruimte of het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele of sportactiviteiten.

Vindt je initiatief plaats in Overijssel en speelt het in op een bestaande behoefte of vraag in de gemeenschap? Is er sprake van draagvlak, noaberschap en geef je samen met vrijwilligers een impuls aan een vitale en gezonde samenleving? Dan komt je initiatief wellicht in aanmerking voor een subsidie van tussen de € 500,- en € 2.500,-. De Provincie Overijssel stelt in totaal € 250.000,- beschikbaar en je kunt aanvragen totdat het beschikbare budget is bereikt. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

De exacte voorwaarden en de mogelijkheid om subsidie aan te vragen vind je op de website van de Provincie Overijssel.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

08:37 16 mei 2021, door Sitebeheerder

Jeugdactiviteiten in de meivakantie

nieuws, Alle buurten

Sportaal organiseert allerlei leuke en uitdagende sportactiviteiten op buitenlocaties voor de jeugd! In ieder stadsdeel worden verschillende …

Lees meer

Pakhuis Oost over wijkbudgetten en buurtinitiatieven

nieuws, Alle buurten

Woensdag 28 april heeft Pakhuis Oost een digitale avond met vertegenwoordigers van wijkorganen in Enschede om hun ervaringen met wijkbudgetten en …

Lees meer
Ga naar