MENU

MaakMeeLab - Nieuwe ontmoetingsplek in Enschede voor enthousiaste makers

nieuws, Alle buurten

14:55, 21 juli 2020 door MJB

Woensdag 15 juli gingen de deuren open van het nieuwe MaakMeeLab van Tetem aan de Stroinksbleekweg. In de open werkplaats en ontmoetingsplek ineen kunnen publiek, buurtbewoners, ontwerpers en kunstenaars gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur.

Het lab is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, borduurmachines, lasercutters, Virtual Reality, Artificial Intelligence, robotica en domotica. Naast het op maken en programmeren gerichte MaakMeeLab, is er ook een Filmlab waar gewerkt kan worden met bijvoorbeeld de stop-motion techniek, 360 graden films, Virtual Reality en Augmented Reality.

Bezoekers zijn welkom om kennis te maken met de processen en technieken áchter de kunstwerken van de hybride tentoonstelling en te experimenteren met verschillende digitale technologieën. Kinderen en jongeren tussen de 6 en 15 jaar kunnen experimenteren met de nieuwste Make-It@Home(link stuurt een e-mail) techniek-kits die ter plekke beschikbaar zijn. Zo kunnen ze een robot-hand maken, een wenskaart met een speciale elektronische boodschap, of een puzzel met behulp van een hologram.

Kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en andere makers krijgen in het MaakMeeLab de ruimte om in interdisciplinair verband producten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Maar werken aan eigen artistieke kwaliteiten kan ook. Naast de fysieke mogelijkheden om in het lab te werken, verzorgt Tetem verschillende Lablearning@Home webinars. Als maker kun je dan op een interactieve manier leren werken met nieuwe maak-technologieën zoals de lasercutter of 3D printer.

Nieuwsgierig naar deze nieuwe werkplaats en ontmoetingsplek? Sinds 15 juli is iedereen van harte welkom! Het MaakMeeLab is op inschrijving geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14.00-17.00 uur. Bij de inschrijving kan de maker aangeven met welke technieken en leervragen ze aan de slag willen. De toegang tot het MaakMeeLab is gratis, voor het gebruik van materialen en de Make-It kits wordt een vergoeding gevraagd.

Meer informatie over het MaakMeeLab via Tetem.nl/maakmeelab

Reserveren is verplicht via de website.

Openingstijden: di t/m vrij van 14:00-17:00 uur

Adres: Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

12:01 22 okt 2020, door Sitebeheerder

Boomkunst Klaaskateplein

nieuws, Alle buurten

Een oude eik aan het Klaaskateplein verloor tijdens een storm 10 jaar geleden een zware tak. De boom werd daarna omgezaagd waardoor het aangezicht van …

Lees meer

Maak mee Maand!

nieuws, Alle buurten

Oktober staat in het teken van meekijken, meedóen en beleven. Zowel vanuit huis als bij activiteiten bij de bibliotheken, cultuurhuizen, culturele …

Lees meer
Ga naar