MENU

Het Lammerinkswönner ingericht als Twents lös hoes

nieuws, Alle buurten

18:08, 25 februari 2020 door MJB

Vanaf 21 februari tot 14 maart is bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark origineel ingericht als Twents lös hoes.

Enthousiaste vrijwilligers zijn op zondagen aanwezig van 12.00 – 16.00 uur om u te laten ervaren hoe er vroeger geleefd werd op een Twentse boerderij. Iedereen die deze bijzondere sfeer wil meemaken is van harte welkom.

Het Lammerinkswönner is een authentiek Twents “lös hoes” uit 1775. Om te laten zien hoe mensen en dieren toen in dezelfde ruimte leefden, is het boerderijtje weer helemaal ingericht zoals het er vroeger moet hebben uitgezien. In de stallen staan de schapen, geiten en kippen en de houtkachel en olielampen branden.

De sfeer van toen
Doordeweeks komen kinderen uit groepen 6 en 7 van de Enschedese basisscholen op bezoek bij Het Lammerinkswönner. Boer Hennik en boerin Dika bezorgen hen een onvergetelijke ochtend. Zij gaan samen terug in de tijd en maken zelf actief mee hoe boerenkinderen vroeger op een Twentse boerderij leefden. Spelenderwijs (zelf houtzagen, weven en Twentse eierboter bakken op de houtkachel), ervaren zij dat de mensen vroeger veel van wat ze nodig hadden om van te leven gewoon uit hun directe omgeving haalden. Dit in tegenstelling tot de moderne tijd, waarin we de hele wereld gebruiken om in onze behoeften te voorzien. Dit kost veel energie; kan het ook anders? Deze duurzame boodschap loopt als een rode draad door het hele lesprogramma.

Het Lammerinkswönner is bereikbaar via de ingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant ligt het lös hoes. Openingstijden: ma t/m vr 9.00–15.30 uur zo 12.00-16.00 uur.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

13:30 30 jul 2021, door Sitebeheerder

Nieuw in Enschede: de tegelservice!

nieuws, Alle buurten

Wie rondom het huis tegels vervangt door gras, bloemen, planten en bomen kan zijn gewipte tegels gratis laten ophalen. De tegelservice is speciaal …

Lees meer

Boswinkel Plaza: dé ontmoetingsplek voor jong en oud!

nieuws, Alle buurten

Wie er voor het eerst is kijkt zijn ogen uit: 6000 m2 vol vermaak, sport, ontmoeting en beweging. Een unieke plek in Nederland en dat gewoon om de …

Lees meer
Ga naar