MENU

Burgemeesters bezoeken muurschildering Twekkelerveld

nieuws, Twekkelerveld

10:36, 20 december 2018 door stadsdeelmanagement Noord

"Kunnen jullie wel Twents praten?"
Leerlingen uit groep 8 van de Paulusschool kregen gisteren maar liefst twee burgemeesters op bezoek! Namelijk Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede en Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo. Eerder dit jaar onthulden de kinderen samen met studenten van AEGEE-Enschede een prachtige muurschildering in de wijk Twekkelerveld. Op donderdag 13 december kwamen de burgemeesters deze muurschildering bewonderen.
De Paulusschool heeft in het voorjaar van 2018 mee gedaan aan een Move-project. Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door ze te koppelen aan studenten. In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Studenten helpen deze plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Op deze manier ontdekken kinderen dat zij de wereld kunnen veranderen.
Tijdens het Move-project gingen leerlingen van de Paulusschool samen met studenten van AEGEE-Enschede de wijk in om te ontdekken wat ze voor de buurt konden betekenen. "De mensen glimlachen helemaal niet," merkte Lieke op, "en dat terwijl het zo’n mooie dag is!" Daarom kwam Lieke samen met haar klas op het idee een muurschildering te maken om de wijk op te fleuren en buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. Met hulp van graffiti-artiest Raymon Nijhuis en gefinancierd vanuit het wijkbudget Twekkelerveld, werd een kleurrijke muurschildering gerealiseerd met het thema respect. Via Twitter werd burgemeester Onno van Veldhuizen uitgenodigd om het resultaat te komen bezichtigen.
Donderdag 13 december was het zover! Onno van Veldhuizen kwam samen met zijn Hengelose collega Sander Schelberg op bezoek om meer te horen over het project en de muurschildering te bewonderen. Ook werden ze getest of ze wel het Twentse dialect beheersen, want als burgemeester in Twente moet je wel Twents kunnen praten, vonden de leerlingen. Beide burgemeesters slaagden met vlag en wimpel!

(foto: Casper Smits)

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

06:41 23 jan 2022, door Sitebeheerder

De hele buurt met de voeten in de modder: sociaal tuinieren!

nieuws, Alle buurten

Op zaterdag 20 november lanceerde Stichting Present samen met SVEN Incluzio Uitvoering een nieuw initiatief: sociaal tuinieren. 4 tuinprojecten …

Lees meer

Inwoners adopteren boomperken in Enschede

nieuws, Alle buurten

Begin oktober was de eerste editie van het Nationale Boomspiegelfeest. Mensen in heel het land legden meer dan duizend tuintjes aan in de kale grond …

Lees meer
Ga naar