MENU

Bijeenkomst: het vergroenen van je straat

nieuws, Alle buurten

12:21, 12 november 2018 door MJB

Woensdagavond 28 november, organiseert de Groene Loper Enschede een bijeenkomst met als thema: het vergroenen van je straat. Vooral in de stad is beplanting in tuinen en straten belangrijk. Het maakt de stad mooier en leefbaarder en het is belangrijk voor het dierenleven, denk daarbij aan vlinders en vogels. Ga je samen met je buren in de straat aan de slag, dan leer je bovendien de buren beter kennen. Heb je ideeën voor een groen project of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er in Enschede al gebeurt op dit gebied? Dan ben je van harte welkom. Graag aanmelden door te mailen naar groeneloperenschede@gmail.com De bijeenkomst is bij Beien-Noord, Meeuwenstraat 160, inloop vanaf 19 uur.

Het vergroenen van de straat speelt ook een belangrijke rol bij de klimaatverandering. We worden steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Vooral dit jaar was het extreem: nog nooit was het zo droog, warmterecord na warmterecord is verbroken en als het regende ging het zo hard dat er wateroverlast met schade ontstond. Als bewoner kun je veel doen om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over de mogelijkheden en helpen we je verder bij het realiseren van je plannen.

Groene Loper Enschede
In Enschede zijn veel inwoners bezig om hun eigen omgeving groener te maken. De Groene Loper Enschede brengt deze initiatieven samen, biedt ondersteuning en ontwikkelt nieuwe initiatieven.
Door wijkmoestuinen, natuurspeelplekken en bloemenlinten knappen buurten op, leren buurtbewoners elkaar kennen en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis. Binnen de Groene Loper Enschede komen al deze groene initiatieven samen, zowel van bewoners, bedrijven als scholen of zorginstellingen. Samen bundelen we onze krachten, delen kennis en ervaringen, betrekken nieuwe partijen en stimuleren nieuwe initiatieven. Iedereen is welkom, ook als je (nog) geen groene vingers hebt maar bijvoorbeeld wel ideeën.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

07:08 23 jan 2022, door Sitebeheerder

De hele buurt met de voeten in de modder: sociaal tuinieren!

nieuws, Alle buurten

Op zaterdag 20 november lanceerde Stichting Present samen met SVEN Incluzio Uitvoering een nieuw initiatief: sociaal tuinieren. 4 tuinprojecten …

Lees meer

Inwoners adopteren boomperken in Enschede

nieuws, Alle buurten

Begin oktober was de eerste editie van het Nationale Boomspiegelfeest. Mensen in heel het land legden meer dan duizend tuintjes aan in de kale grond …

Lees meer
Ga naar