MENU

Voetbaltoernooi in samenwerking met AZC Almelo

nieuws, Alle buurten

21:02, 14 maart 2016 door Michael Spierings

Het onderwerp asielzoekers en vluchtelingen is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken word. Dit is ook het geval in de jongereninloop in Twekkelerveld.
Jongeren hebben erg uiteenlopende meningen over dit onderwerp, veelal gebasseerd op hetgeen wat ze hebben gezien en gehoord in de media.
Mijn stagiaires kwamen op het idee om met dit onderwerp wat te gaan doen.
Na een aantal brainstormsessies te hebben georganiseerd met verschillende bezoekers van de jongereninloop kwamen we tot de conclusie dat het goed zou zijn iets te doen in samenwerking met vluchtelingen. Sport verbroedert is het gezegde en zo hebben we gezamenlijk met het AZC Almelo een voetbaltoernooi georganiseerd voor jongeren.
Hier hebben 12 teams aan meegedaan vanuit het AZC Almelo, teams uit Pathmos en uiteraard teams uit Twekkelerveld. De teams uit Twekkelerveld hebben gevoetbald in de nieuwe “Twekkelerveld scoort” t-shirts. Op woensdag 30 december heeft het voetbaltoernooi plaatsgevonden in de Pathmoshal in Enschede.

Ik merk dat de beeldvorming van een aantal jongeren is veranderd. Een leuk voorbeeld hiervan is dat een jongen aan het begin van het toernooi zijn telefoon extra goed verstopte omdat “die asielzoekers” anders zijn telefoon zouden kunnen stelen.
Toen een jongen van een team uit Twekkelerveld aan het eind van de dag zijn telefoon onder de tribune had laten vallen en een jongen van het AZC deze kwam afgeven zag je de verbazing op het gezicht van de jongen. “Ook dit zijn gewoon jongeren alleen ze hebben jammer genoeg een onveilige thuissituatie waardoor ze nu in Nederland zijn”.

Het is niet zo dat een voetbaltoernooi de hele problematiek en beeldvorming omtrent vluchtelingen veranderd maar het is een bijdrage in de goede richting.


Iniatiefkracht Enschede zijn de stadsdeeloverstijgende wijkbudgetten in Enschede. Hier hebben we samen met een aantal jongeren uit de wijk een aanvraag gedaan voor de financiering van de sportzaal. Dit is gelukt, de commisie was erg enthousiast over dit idee.

Bedankt iniatiefkracht Enschede voor het financieren van de sportzaal!
WIST U DAT?
Er t-shirts in bruikleen beschikbaar zijn voor mensen die wat organiseren in Twekkelerveld en zichtbaar willen zijn. Denk aan een Opschoondag waarbij je duidelijk zichbaar wil zijn of een spelletjesmiddag etc.
Dit zijn shirts met de opdruk “Twekkelerveld scoort” en beschikbaar in de maten s t/m xl.
De shirts zijn gefinancierd door de Wijkbudgetten Twekkelerveld.
Voor het reserveren van de shirts kunt u terecht bij De Raad.
De Raad is open op dinsdag en donderdag van 09:30-12:00 en zit in het pand aan de Rigelstraat 2a in Twekkelerveld.
Als jij zelf intiatief wil nemen om wat te doen voor de wijk kijk op: http://www.jijmaaktdebuurt.nl, samen maken we de wijk!

Voor meer informatie:
Jongerenwerker Michaël Spierings
m.spierings@alifa.nl
0653308885
Facebook: Alifajongerenwerktwekkelerveld

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

05:07 15 nov 2018, door Sitebeheerder

Bijeenkomst: het vergroenen van je straat

nieuws, Alle buurten

Woensdagavond 28 november, organiseert de Groene Loper Enschede een bijeenkomst met als thema: het vergroenen van je straat. Vooral in de stad is …

Lees meer

Herfstinstuif in West

nieuws, Alle buurten

In de herfstvakantie is er op 26 oktober weer een grote Sport- & Spelinstuif in de Pathmoshal. In samenwerking met verschillende partijen proberen …

Lees meer