MENU

Opknappen grote speeltuin Campelhofhoek/ Busbaan

13:32, 03 september 2019 door Dijkstra

De grote speeltuin tussen de campelhofhoek en de busbaan wordt dagelijks druk bezocht door kinderen uit de buurt. Helaas is er voor de zomervakantie geconstateerd door de gemeente Enschede dat 1 van de grote speeltoestellen niet meer aan de veiligheid eisen voldeed. En dus werd dit toestel al snel verwijderd.

Na contact met de gemeente ziet het er naar uit dat het nog een lange tijd ( meer dan een half jaar) kan duren voor er gekeken wordt of er een nieuw speeltoestel wordt geplaatst. Als er uberhaupt wat terug word geplaatst is het nog maar de vraag of het iets meer wordt dan alleen een wipwap.

Daarom zouden wij als bewoners van de campelhofhoek ons best willen doen om niet alleen voor alle kinderen die er nu spelen maar ook voor de komende generaties er weer een mooie speeltuin van te maken.
Wensen:
Graag zouden wij weer een leuk, groot en uitdagend speeltoestel willen plaatsen voor kinderen vanaf 4 jaar. Net zoals het speeltoestel voorheen, daar werd door de wat grotere kinderen veel gebruik van gemaakt.

Onze prioriteit ligt bij een nieuw toestel omdat dat op dit moment een groot gemis is voor de kinderen. Verder zouden wij graag wat onderhoud willen plegen. Het zand onder de toestellen is steeds minder zichtbaar door het gras wat steeds verder groeidt. Dit is al meerdere malen aangegeven bij de gemeente. Echter zijn ze 1 maal geweest om een gras/onkruid te verwijderen maar hier is niet tegen aan te werken en het groeit steeds verder dicht.

Daarom zouden wij het zand willen vervangen en een border of iets soort gelijks willen plaatsen om dit in de toekomst tegen te gaan.

Status

Ontvangen

Buurt

Helmerhoek-zuid

Locatie

Ga naar