MENU

'(G)oud willen hun creatieve talenten ontdekken'

12:03, 14 mei 2019 door Stichting Power Burgers voor Burgers

Door middel van creativiteit: schilderen, mozaïeken en beeldhouwen, willen wij de senioren van Livio ‘de Huiskamer’ aan de hortensiastraat uit hun isolement halen en de onderlinge saamhorigheid te verbeteren.

Met veel succes met het project “Jong ontmoet (g)oud”, hebben wij vanaf 2013 in samenwerking met de omringende scholen en de senioren van Livio ‘De Hatteler’ hebben ze hun talenten ontdek met creatieve bezigheden.

Graag willen wij samen met onze vrijwilligers in de wijk Stokhorst met de senioren en buurtbewoners, een creatieve middag, één maal per week beginnen. Op een gezellige- en creatieve wijze gaan wij met elkaar aan het werk om mooie kunstwerken te maken.

Daarnaast komen buurtbewoners regelmatig aanschuiven voor een praatje en een kop koffie, wat ook één van onze doelstellingen is, zoals voornoemd: saamhorigheid vergroten en uit het isolement halen.

Voor senioren uit de gemeente Enschede stellen wij de auto ter beschikking om de mensen op te halen en terug te brengen, omdat de wachttijden voor taxi soms de creatieve activiteiten verkorten en dat zou zonde zijn.
Het is van belang dat de stichting materialen naar de zorginstelling kunnen vervoeren met de auto van de stichting Power BvB , gezien deze materialen een bepaalde omvang hebben. Denk hierbij aan schildersdoeken die te groot zijn en aan het gewicht van de mozaïektegels en gereedschappen t.b.v. de activiteit.

Status

Ontvangen

Buurt

Stokhorst

Locatie