MENU

kunst-kast

18:59, 10 december 2018 door Celine Hoogervorst

Geachte heer/mevrouw,

Mijn naam is Celine Hoogervorst, ik ben een derdejaars student Crossmedia Design op de AKI in Roombeek.
Het viel mij op dat veel bewoners en buren van Enschede vrij onbekend zijn met (en soms zelfs het bestaan van) deze kunstacademie en/of wat hier allemaal gedaan wordt, en dat is een heleboel. Dat vind ik jammer, want de AKI is in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met Enschede en een reden om trots op de stad zijn.

Het lijkt mij hierom mooi om een klein stukje van de AKI naar de binnenstad te brengen.
Zo kwam ik op het idee van een kleine doorlopende expositie in het centrum, in de vorm van een 'kunst-kast'. In deze kast zou steeds een andere (ex-)aki-student een deel van zijn/haar werk kunnen exposeren. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij, fotoserie, gedicht, print, illustratie of misschien zelfs klein sculptuur zijn. De expositie zou elke week door ons vernieuwd kunnen worden.
De kast zou het idee van een diepe poster-bak kunnen hebben. Dit zou een (metalen), semi-diepe 'bak' met transparante deur met slot kunnen zijn. Hij zou op poten kunnen staan of aan een muur kunnen hangen. Het formaat zal van een eventuele locatie af hangen, maar deze zal in het mooiste geval een A0 formaat kunnen tentoonstellen. Helaas kan ik in dit formulier geen schetsen niet bijvoegen.

Op deze manier zullen Enschedeërs een glimp zien van wat er op dit moment in hun Stad Van Nu gecreëerd wordt. Voor de kunst-liefhebber zal het steeds een aangename verrassing zijn, maar het zou ook mooi zijn als het publiek dat minder bekend is op het gebied van kunst, op deze manier toch geboeid zal raken. Ook voor de kunstenaar zal het natuurlijk een enorm mooie kans zijn om zo zijn/haar werk aan een groot publiek te mogen tonen.

Locaties voor de kast zouden bijvoorbeeld kunnen zijn:
- De muur (schuin tegenover 'De Kleine Willem') van het gemeentegebouw aan de Langestraat.
- De open wachtruimte op het station, naast de piano.
- Het pleintje onder de bomen tegenover de fontein aan de Marktstraat, tussen de Korte Haaksbergerstraat en de Zuiderhagen.


Ik ben zeer benieuwd in hoeverre dit idee te verwezenlijken valt. Indien er voor een antwoord meer informatie nodig is, hoor ik dat graag.

Ik kijk uit naar uw reactie!

Met vriendelijke groet,

Celine Hoogervorst, student Art & Crossmedia Design, AKI

Molenstraat 32
7514 DK Enschede

Status

Ontvangen

Buurt

Centrum

Locatie

Geen locatie beschikbaar.
Ga naar