MENU

Initiatiefkracht: Viering Internationale dag van de Vrede, 21 september 2018

10:43, 08 maart 2018 door Marco Rosema

Stichting Wereld Vredesvlam Twente organiseert het hele jaar door diverse activiteiten op scholen en in de stad die als doel hebben vrede onder de aandacht te brengen. Op 21 september vieren we de Internationale dag van de Vrede. Hier presenteren we alle activiteiten die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden en we hanteren ieder jaar een thema. Voor info over de activiteiten en de stichting Wereldvredesvlam Twente verwijs ik naar
http://www. wereldvredesvlamtwente.nl (ook voor ANBI jaarverslag).

Deze aanvraag is bedoeld om de activiteiten het hele jaar door te ondersteunen. We merken dat het steeds moeilijker wordt om van deelnemers (scholen) bijdrages te vragen voor onkosten. Ook zien we dat het niet vanzelfsprekend is dat er gedoneerd wordt. In 2017 hebben we meegedaan met de collecte van het oranje Fonds. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd maar staat niet in verhouding tot het werk, de inzet (vraag aan) en van vrijwilligers.
Daarnaast willen we de viering van de wereldvredsdag groots opzetten. zodat alle deelnemers door het jaar heen ook aanwezig kunnen zijn (dit vraagt meer ruimte, meer faciliteiten etc.).

de hoogte van de aanvraag is gebaseerd op een gemiddelde van kosten over 3 jaar voor genoemde activiteiten (zie ook het jaarverslag op http://www.wereldvredesvlamtwente.nl).

Status

Ontvangen

Buurt

Centrum

Locatie

Ga naar