MENU

Herinrichting Josinkmorsplein

16:11, 04 december 2013 door A.de Vries, M. Reefman, M. Ros, P. te Paste, A. Pieters.

Aan ‘Jij maakt de buurt’.

Anderhalf jaar geleden zijn in onze buurt aanpassingen van de straten (de eenrichtingswegen) gerealiseerd. Het Josinkmorsplein werd vanaf die tijd gebruikt als opslagplaats voor allerlei materialen, die gebruikt werden voor de herinrichting van omliggende straten. Zoals klinkers, rioolbuizen, een bouwkeet ,enz. Ook is er toen een beukenhaag met hekwerk weggehaald. Er is destijds een toezegging geweest vanuit de gemeente dat eind 2013, na alle werkzaamheden, het Josinkmorsplein weer heringericht zou worden. We hebben er tot nu toe nog niets van gehoord. Dus zijn we zelf aan de slag gegaan! En dienen daarom een verzoek in bij ‘Jij maakt de buurt’.
We zijn samengekomen met een aantal bewoners en zijn begonnen met een nieuw plan!.
Het herinrichtingsplan hebben we (bijna) klaar. Het idee is om er een overzichtelijk, mooi groen plantsoentje van te maken met speelruimte voor (jonge) kinderen. Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. En met ruimte voor een hondenuitlaatplaats. Er is een nieuwe herinrichting op tekening gemaakt door hoveniersbedrijf Visschedijk en daar komt nog een financieel plaatje bij. We willen graag dat de gemeente en de wijkraad ons plan gaan bekostigen……. Want zoals het nu is, ligt ons pleintje er verwaarloosd bij, wat wij als omwonenden erg jammer vinden en ……..met alle gevolgen van dien!
Binnenkort gaan we de andere omwonenden uitnodigen om de plannen te bekijken en om instemming te vragen. Ook laten we dan een powerpoint presentatie zien met al onze plannen.
Wij hopen op een positief antwoord……
Met vriendelijke groeten,
Petra te Paste, Mandy Ros, Anneke de Vries, Mary Reefman en Anja Pieters. [Bewoners van de Lindestraat, Josinkmorsplein en Plataanstraat]

Status

Afgehandeld

Buurt

Elferink - Heuwkamp

Locatie

Ga naar