MENU

Samen = Iedereen

19:28, 13 februari 2012 door Rolando Dos Santos

Beste wijkraad
Mijn naam is Rolando Dos Santos
Ik woon in de wijk en ik ben al (iets langer dan) twee jaar werkzaam als vrijwillige medewerker; Rap beatbox en dance teacher, Daarnaast studeer ik SCW in Zwolle. Het jeugdwerk trekt mij erg graag want ik motiveer graag de jeugd. Zij zijn en blijven immers de toekomst.
Wat is het probleem?
Er zijn door de week dagelijks veel hangjongeren bij het speeltuintje en voetbal-veldje tussen en achter het flat op de Thomas de Keyserstraat en Apostel Thomaskerk. Zij laten veel troep achter, afval van het eten en drinken wat zij kopen bij de (dichtbij gelegen) Albert Heijn blijft. De meeste jongeren komen van de Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat vandaan en hangen graag in deze buurt gedurende de pauzes en na schooltijd.
Wat gaan ik en mijn team doen? Wij gaan de activiteit “ Samen = Iedereen”
Jongeren zijn gek op muziek, zij zijn erg creatief en zij hebben veel energie. Middels Rap en dans zullen ze bezig worden gehouden met creativiteit. De medewerkers van Cultuurgeluid staan altijd klaar, ook om in deze wijk (zoals in geheel Enschede) hier iets met en voor de jongeren te gaan doen en hen bezig te houden met activiteiten. Met cultuur gaan wij ze activeren en bewustmaken. Het plan is om samen met de jongeren in de wijk en van het Bonhoeffer college de troep die ze zelf achterlaten in de wijk op te gaan ruimen en als beloning samen een uitgebreide culturele doe-week met een muzikaal einde te beleven. Het project zal 3 weken in beslag nemen en hiervoor vragen wij vanuit het wijkbudget een bijdrage van 5000,- euro
Wij zien uw reactie graag tegemoet
Rolando Dos Santos
Thomas de Keyserstraat 190
7545 BM Enschede
info@cultuurgeluid.nl
http://www.cultuurgeluid.nl

Status

Afgehandeld

Buurt

Stadsveld-noord. Bruggert

Locatie

Ga naar