MENU

Bijeenkomst over zelf starten van een voedselcoöperatie

Agenda, Alle buurten

Van 19:30, 26 juni 2019 tot 22:00, 06 juni 2019, door Sharon Bijen-Groenberg

Vers, echt en eerlijk eten, van een boer uit de buurt, wie wil dat nou niet? Alleen, in je eentje is dat misschien wat gedoe. Het biedt veel voordelen om dat samen te regelen, bijvoorbeeld door een voedselcoöperatie te starten. Maar hoe doe je dat, en wat komt daarbij kijken? Op 26 juni is er in Enschede, bij Alifa een bijeenkomst hierover georganiseerd.

Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen uit de buurt, om samen in te kopen bij lokale boeren. Bijvoorbeeld groente, fruit, aardappels, zuivel, vlees, maar ook eieren, brood of bier. Bestellingen, logistiek en distributie houd je in eigen hand en regel je onderling. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Heerlijk eten, voor de laagst mogelijke prijs en toch een eerlijk inkomen voor de boer! Maar hoe regel je dat? En wat levert het op?

In de provincie Overijssel loopt een initiatief om meer voedselcoöperaties te starten. Zo zijn er al negen voedselcoöperaties van start gegaan, van vijf tot vijfendertig huishoudens per groep. De provincie Overijssel ondersteunt dit initiatief van de Ulebelt, het natuur- en milieucentrum uit Deventer.

Samen eten inkopen van boeren uit de buurt - misschien wil jij dit ook, maar weet je niet waar je moet beginnen. De Ulebelt helpt je graag op weg. De bijeenkomst gaat over de praktische kant van het opzetten van een voedselcoöperatie: welke afspraken maak je met elkaar, hoe kun je beginnen, en wat is er eigenlijk te koop in onze regio, buiten de supermarkten om?
De bijeenkomst start om half acht en duurt tot tien uur. Adres: Pathmossingel 200. Graag vooraf aanmelden via voedselcoops@ulebelt.nl.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

15:14 18 feb 2020, door Sitebeheerder

Gezocht: versterking voor wijkbudgetcommissie Mekkelholt

nieuws, Alle buurten

In Enschede is voor elke wijk een budget vastgesteld waarvoor inwoners ideeën kunnen indienen. Bewoners zelf kijken of de ideeën passen binnen een …

Lees meer

Dansavond bij 't Achtervoort

nieuws, Alle buurten

Op zaterdagavond vindt bij \'t Achtervoort (Achtervoort 1) een gezellige dansavond plaats met live muziek en zang van Piet Visser. De dansavond is …

Lees meer
Ga naar