MENU

Feestelijke 5e verjaardag voor Stroinkshuis

Agenda, Stroinkslanden N.o.

Van 09:00, 26 oktober 2016 tot 17:00, 29 oktober 2016, door Stroinkshuis

Stroinkshuis viert eerste jubileum van 26 tot en met 29 oktober

Stroinkshuis viert haar eerste jubileum. Reden voor een bijzonder verjaardagsfeest! Vier dagen lang worden feestelijke activiteiten georganiseerd en kunnen wijkbewoners kennismaken met het veelzijdige aanbod van Stroinkshuis. Alle partners presenteren zich en zetten hun deuren wagenwijd open. Een gezellige en inspirerende week waarin muziek, dans, zang, kunst, creatief, fotografie, workshops, sport en veel meer voorbijkomt.

Hoogtepunten
Fotoclub Het Stroink heeft voor de gelegenheid een fotowedstrijd georganiseerd. De werken van deelnemers zijn vanaf woe 26 oktober 20.00 uur te zien in de expositie ‘Kijk mijn wijk’. Eetsoos ‘de Open Tafel’ serveert vrijdag 28 oktober om 12.00 uur een extra feestelijke verjaardagslunch voor wijkbewoners. Vrijdagavond staat Stroinkslanden’s got Talent! op het programma. De winnaar geeft zaterdag 29 oktober een optreden op het buitenpodium tijdens het Stroinksfestijn.

Stroinksfestijn
Het is voor het eerst dat Stroinksfestijn onderdeel is van de verjaardag. Buurtbewoonsters Susan Keizer en Bianca Bartelds hebben de organisatie van het buitenprogramma op zich genomen. Deze aanpak onderstreept het gedachtegoed van de wijkvoorzieningen om bij activiteiten vooral samen met bewoners uit de wijk. Bezoekers kunnen tijdens Stroinksfestijn struinen over de braderie of snuffelen op de rommelmarkt. Luisteren naar opzwepende muziek van DJ Rob en ‘live’ optredens van Lenie Gerrits en Nick van der Schee. Ook aan kinderen is gedacht, er zijn diverse kermisattracties, een springkussen en de kleintjes kunnen zich laten schminken.

Divers en gezellig programma
Bingo, Stroinkshuis is 5 jaar! Het verjaardagsprogramma begint op woensdag met een extra feestelijke bingomiddag, de eerste kaart is gratis. Bezoekers met een rollator kunnen deze tijdens de bingo laten pimpen. Natuurlijk ontbreekt Stroinkslanden’s favoriete bezigheid ‘Bloemschikken’ deze week niet op het programma. Ook zumba, yoga en bewegen voor ouderen behoren tot het aanbod. Op donderdag 27 oktober organiseert Bridge Club ‘Sans Fumer’ een Open Bridge Drive. Zaterdag worden allerlei leuke workshops aangeboden. Schilderen en tekenen met de Kunstclub van Kaliber, Foam Clay met Crea2Power en verschillende muzieklessen en peuter- en kleuterdans workshops van Kaliber. Alle partners van Stroinkshuis zijn zaterdag 29 oktober vertegenwoordigd!

Praktische informatie
Het volledige programma is te vinden op feestweek-stroinkshuis.nl. Alle inwoners van Enschede Zuid, van jong tot oud, kunnen deelnemen aan de verschillende activiteiten. Voor een aantal programma onderdelen is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan in Stroinkshuis of telefonisch 053 – 475 7460.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

Twitter niet beschikbaar

02:37 17 okt 2021, door Sitebeheerder

Samen Twekkelerveld

nieuws, Alle buurten

Op 25 september hield de stichting Samen Twekkelerveld een open dag. Na de officiële opening door Wethouder Jeroen Diepemaat ging iedereen met …

Lees meer

Een gloednieuwe speeltuin in Wooldrik

nieuws, Alle buurten

Van een gesprek bij het schoolplein naar een gloednieuwe speeltuin! Vier bewoners van de wijk Wooldrik hebben met wijkbudget van de gemeente ervoor …

Lees meer
Ga naar