MENU

Jij maakt het havengebied

Je hebt vast gemerkt dat het Havengebied flink in ontwikkeling is. We werken daarbij niet alleen aan projecen voor de ondernemers. “Jij maakt het havengebied!” is als traject in 2013 gestart in het havengebied met als doel het verbeteren van de leefbaarheid (of in dit geval de 'werkbaarheid') en herkenbaarheid van het gebied. Het is een samenwerking tussen de Belangenvereniging Ondernemers Havengebied (BOH) en de gemeente Enschede. Dit  samen met medewerkers en werkgevers van bedrijven die in het Havengebied zijn gevestigd en subsidie van de provincie Overijssel. Op deze pagina lees je er meer over.

Verbeteren leefkwaliteit Havengebied
Eind 2011 is er een scan gedaan naar de leefkwaliteit in het Havengebied. Toen werd duidelijk dat er genoeg ideeën zijn onder de werknemers om het Havengebied als werkplek te verbeteren. Op basis daarvan heeft de Provincie Overijssel subsidie beschikbaar gesteld en ook de havenondernemers steunen het project. Het project is een initiatief van de gemeente Enschede en de BOH is gebaseerd op de aanpak van ‘Jij maakt de buurt!’.

Iedereen deed en doet mee!
Via ‘Jij maakt het Havengebied’ was en is het voor iedereen die in de Haven werkt mogelijk ideeën in te dienen voor het verbeteren van het Havengebied. Het gaat om ideeën met een breed draagvlak, waar veel mensen in de Haven belang bij hebben. In de gezamenlijke aftrap van het projecten zijn al mooie ideeën opgehaald: in de pauze lekker wandelen over nieuwe wandelpaden, genieten op een bankje in de zon of een potje voetballen op een mooi aangelegd veldje. Maar ook de (sociale) veiligheid kwam vaak op de ideeënlijst voor.
 
Bekijk ook het filmpje van RTV Oost over 'Jij maakt het Havengebied' .
 
 rtv oost filmpje 2

Mooie resultaten en volop ontwikkeling!
Het gezamenlijke traject  van “Jij maakt het havengebied! ” heeft al mooie resultaten opgeleverd. Zo is de herkenbaarheid van het gebied vergroot door het plaatsen van unieke meerpalen. Ook worden er bijvoorbeeld wandelpaden aangelegd als wandel en ontspanmogelijkheid voor werknemers en omwonenden, wordt er jaarlijks een roeiregatta gehouden voor meer verbinding en is de BOH bezig met de voorbereidingen voor een havendag. Ook gaat de BOH het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in het havengebied vanaf 2016 mogelijk overnemen van de gemeente. Hierdoor kan de openbare ruimte beter worden afgestemd op de behoeften van de bedrijven in het gebied.

Het havengebied is nog steeds volop in ontwikkeling en wordt een gebied dat klaar is voor de toekomst. Waar prettig werken en goede werkgelegenheid voorop staan!

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

@alletijden @jijmaaktdebuurt @PerformanceFac @koninklijkhuis Wie weet .... 📸 #wijkagent #Politie #Enschede

19:34 20 jun 2018, door @B_Visschedijk

#jijmaaktdebuurt

@B_Visschedijk @jijmaaktdebuurt @PerformanceFac @koninklijkhuis Ik wil dan natuurlijk ook wel een selfie zien van H… https://t.co/LNaTjWqHHK

19:01 20 jun 2018, door @alletijden

zaterdag
30 juni
2018

SmileyFair Stroinkslanden

agenda, Stroinkslanden-zuid

Kofferbakverkoop en kleedjesmarkt

Lees meer

Kom naar de buitenspeeldag in Enschede Noord

nieuws, Alle buurten

Buitenspelen is super belangrijk. Daarom organiseren verschillende partijen ook dit jaar weer tijdens de Nationale Buitenspeeldag een leuke sport- …

Lees meer

Kofferbakverkoop en kleedjesmarkt Stroinkslanden

nieuws, Alle buurten

Op 30 juni van 12.00 tot 16.00 uur is het tijd voor de SmileyFair 2018.

Lees meer