MENU

Start wekelijkse sport- & spelactiviteiten in Deppenbroek!

nieuws, Deppenbroek

13:12, 22 april 2016 door MJ

Kick Off Krajicek Playground Deppenbroek

Sporten & bewegen is gezond! In de meivakantie, op dinsdag 26 april en dinsdag 3 mei, wordt de aftrap gegeven voor wekelijkse sport- en spelactiviteiten voor de jeugd in Deppenbroek. De activiteiten zijn gericht op basisschoolkinderen en jongeren boven de 12 jaar. Het initiatief komt van wijkbewoner Behroez Mahbobi die graag een rol wil spelen in het mogelijk maken van deze begeleide activiteiten.

Bewonersinitiatief
Wijkbewoner en Krajicek scholarshipper Behroez Mahbobi heeft het initiatief genomen om in Deppenbroek voor en door de jeugd meer sport- & spelactiviteiten te organiseren. In samenwerking met de Krajicek Foundation, de gemeente en Alifa jongerenwerk is in korte tijd een gezamenlijk plan gemaakt om de activiteiten in ieder geval voor een jaar mogelijk te maken. Deze partijen zorgen samen met de scholarshippers - de ‘stagiaires’ van de Krajicek Foundation - voor een gevarieerd aanbod op de huidige sportvoorzieningen in de wijk Deppenbroek; het Deppenveld en het sportveld aan de Zaanstraat (naast de obs Roombeek). Ook Albert Heijn Deppenbroek draagt haar steentje bij door tijdens de evenementen de sportende kids van een drankje en een gezond tussendoortje en fruit te voorzien.

Wat willen we bereiken?
We willen kinderen en jongeren begeleiden en motiveren om dicht bij huis met elkaar te spelen en te sporten. Zo kunnen zij zich in een veilige omgeving op een gezonde en positieve manier ontwikkelen. Verder is het erg belangrijk om jongeren te motiveren om zelf actief iets te organiseren in hun buurt. Daarmee geven zij het goede voorbeeld en zijn een inspiratiebron voor andere jongeren en buurtbewoners. Zo dragen ze bij aan een betere toekomst van de jeugd uit de wijk en een sportieve, sociale samenleving. In de nabije toekomst zullen de sportverenigingen uit de wijk ook worden benaderd voor een bijdrage aan de programmering.

Wat is er voor jou te doen?
In de meivakantie zijn er twee Kick Off activiteiten. Op dinsdag 26 april van 13.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom op het Deppenveld bij het winkelcentrum en op dinsdag 3 mei op het sportveld aan de Zaanstraat van 13.00 tot 16.00 uur. Op beide dagen zijn er verschillende sport- & spelactiviteiten waaraan je kunt meedoen, waaronder voetbal. Aanmelden is niet nodig!
Na de meivakantie zijn er wekelijks op 3 vaste momenten sport & spelactiviteiten in de wijk; namelijk op dinsdag(avond), woensdagmiddag (15.30-17.00 uur) en donderdagmiddag (15.00-17.00 uur).

Kom je ook op 26 april en 3 mei?
Er zijn allerlei activiteiten waaraan je kunt meedoen. Iedereen is welkom!

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

@alletijden @jijmaaktdebuurt @PerformanceFac @koninklijkhuis Wie weet .... 📸 #wijkagent #Politie #Enschede

19:34 20 jun 2018, door @B_Visschedijk

#jijmaaktdebuurt

@B_Visschedijk @jijmaaktdebuurt @PerformanceFac @koninklijkhuis Ik wil dan natuurlijk ook wel een selfie zien van H… https://t.co/LNaTjWqHHK

19:01 20 jun 2018, door @alletijden

zaterdag
30 juni
2018

SmileyFair Stroinkslanden

agenda, Stroinkslanden-zuid

Kofferbakverkoop en kleedjesmarkt

Lees meer

Kom naar de buitenspeeldag in Enschede Noord

nieuws, Alle buurten

Buitenspelen is super belangrijk. Daarom organiseren verschillende partijen ook dit jaar weer tijdens de Nationale Buitenspeeldag een leuke sport- …

Lees meer

Kofferbakverkoop en kleedjesmarkt Stroinkslanden

nieuws, Alle buurten

Op 30 juni van 12.00 tot 16.00 uur is het tijd voor de SmileyFair 2018.

Lees meer