MENU

Bloemenlint voor de bijen en vlinders in Enschede

nieuws, Alle buurten

15:42, 18 april 2016 door Marie-José

De Groene Loper Enschede wil alle bewoners en initiatieven van Enschede oproepen bloemen te zaaien voor bijen, hommels en vlinders. En heeft gratis bloemenzaad beschikbaar. Meer bloemen is niet alleen mooi maar ook belangrijk want deze nuttige dieren kunnen wel wat hulp gebruiken. Door het gebruik van landbouwgif word het leven van veel dieren niet makkelijker, het woord gif zegt het al. De bij wordt hiervan ook niet blij. Bijen zijn hard werkende en zachtaardige beestjes, ze worden helaas soms verward met de minder lieve wesp die graag op je drankje afkomt. Bijen en hommels bestuiven ruim de helft van onze planten, ze zorgen er dus eigenlijk voor dat wij voedsel hebben. Erg belangrijk dat wij ook beter voor hen zorgen. En dit kan: Samen kunnen zorgen voor een geweldig mooi en goed bloemenlint door Enschede!

Vrijdag 22 april is het de dag van de aarde en is door de landelijke bijenstichting uitgeroepen tot bloemenzaaidag. Zie http://www.bijenlint.nl voor meer info. De Groene Loper Enschede vind natuurlijk dat heel Enschede hier haar steentje aan kan bijdragen. En heeft hiervoor 500 zakjes geschikt bloemenzaad gekocht. Dit bloemenzaad is een week lang bij Beien, De Forelderij, De Kloostertuin, Speeltuin Bruggert en een aantal andere goede plekken in Enschede op te halen. Op de site http://www.groeneloperenschede.nl komen alle locaties en hun openingstijden te staan. En als je bij het ophalen meteen je mailadres achter laat kunnen we contact houden over de bloemen en de bijtjes. Zodat we samen kunnen zorgen voor meer groen in Enschede.
Het feestje ten ere van de bijen, hommels en vlinders zal vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 bij Stichting Beien (hoe toepasselijk!) beginnen, Meeuwenstraat 160. Hier kan bloemenzaad worden opgehaald en is meer informatie te krijgen. Gezellig als je ook komt en laat weten dat jij de bij belangrijk vind.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

RT @Twekkeleveld: YOEHOE! We gaan weer springen! 🎉 Kom jij ook?! https://t.co/7kSsKtJGej

22:12 21 aug 2018, door @jijmaaktdebuurt

#jijmaaktdebuurt

Schitterende dag@jijmaaktdebuurt https://t.co/0dmYwq8fS9

18:55 21 aug 2018, door @ramsesscheffel

zondag
29 juli
2018

Wigboldroute - wandel mee

agenda, Alle buurten

Wandeling onder leiding van deskundige gidsen, langs een historische grens in het centrum van Enschede. Op zondag 29 juli, 12 augustus en 26 …

Lees meer

Muzikale Vijvervrijdagen in Roombeek

nieuws, Alle buurten

Het programma van Vijvervrijdagen Enschede 2018 is weer boordevol variatie; van heerlijke muziek tot culinaire hapjes en dans, voor ieder wat wils op …

Lees meer

Tijden jeugdviva Smileyveld Stroinkslanden aangepast

nieuws, Alle buurten

In verband met de aanhoudende hitte(golf) zijn de tijden van de jeugdviva bij Smileyveld Stroinkslanden volgende week aangepast.

Lees meer