MENU

Bloemenlint voor de bijen en vlinders in Enschede

nieuws, Alle buurten

15:42, 18 april 2016 door Marie-José

De Groene Loper Enschede wil alle bewoners en initiatieven van Enschede oproepen bloemen te zaaien voor bijen, hommels en vlinders. En heeft gratis bloemenzaad beschikbaar. Meer bloemen is niet alleen mooi maar ook belangrijk want deze nuttige dieren kunnen wel wat hulp gebruiken. Door het gebruik van landbouwgif word het leven van veel dieren niet makkelijker, het woord gif zegt het al. De bij wordt hiervan ook niet blij. Bijen zijn hard werkende en zachtaardige beestjes, ze worden helaas soms verward met de minder lieve wesp die graag op je drankje afkomt. Bijen en hommels bestuiven ruim de helft van onze planten, ze zorgen er dus eigenlijk voor dat wij voedsel hebben. Erg belangrijk dat wij ook beter voor hen zorgen. En dit kan: Samen kunnen zorgen voor een geweldig mooi en goed bloemenlint door Enschede!

Vrijdag 22 april is het de dag van de aarde en is door de landelijke bijenstichting uitgeroepen tot bloemenzaaidag. Zie http://www.bijenlint.nl voor meer info. De Groene Loper Enschede vind natuurlijk dat heel Enschede hier haar steentje aan kan bijdragen. En heeft hiervoor 500 zakjes geschikt bloemenzaad gekocht. Dit bloemenzaad is een week lang bij Beien, De Forelderij, De Kloostertuin, Speeltuin Bruggert en een aantal andere goede plekken in Enschede op te halen. Op de site http://www.groeneloperenschede.nl komen alle locaties en hun openingstijden te staan. En als je bij het ophalen meteen je mailadres achter laat kunnen we contact houden over de bloemen en de bijtjes. Zodat we samen kunnen zorgen voor meer groen in Enschede.
Het feestje ten ere van de bijen, hommels en vlinders zal vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 bij Stichting Beien (hoe toepasselijk!) beginnen, Meeuwenstraat 160. Hier kan bloemenzaad worden opgehaald en is meer informatie te krijgen. Gezellig als je ook komt en laat weten dat jij de bij belangrijk vind.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

@alletijden @jijmaaktdebuurt @PerformanceFac @koninklijkhuis Wie weet .... 📸 #wijkagent #Politie #Enschede

19:34 20 jun 2018, door @B_Visschedijk

#jijmaaktdebuurt

@B_Visschedijk @jijmaaktdebuurt @PerformanceFac @koninklijkhuis Ik wil dan natuurlijk ook wel een selfie zien van H… https://t.co/LNaTjWqHHK

19:01 20 jun 2018, door @alletijden

zaterdag
30 juni
2018

SmileyFair Stroinkslanden

agenda, Stroinkslanden-zuid

Kofferbakverkoop en kleedjesmarkt

Lees meer

Kom naar de buitenspeeldag in Enschede Noord

nieuws, Alle buurten

Buitenspelen is super belangrijk. Daarom organiseren verschillende partijen ook dit jaar weer tijdens de Nationale Buitenspeeldag een leuke sport- …

Lees meer

Kofferbakverkoop en kleedjesmarkt Stroinkslanden

nieuws, Alle buurten

Op 30 juni van 12.00 tot 16.00 uur is het tijd voor de SmileyFair 2018.

Lees meer