MENU

BUURTCONFERENTIE NOORD GESLAAGD!

nieuws, Mekkelholt

19:38, 15 januari 2016 door Jij maakt de buurt!

27 oktober 2015 - Zo’n 65 bewoners uit Mekkelholt, Deppenbroek en Roombeek hebben zich op zaterdag 19 september gebogen over verbetering van de leefbaarheid in hun wijk. In twee gespreksrondes is ingezoomd op zes verschillende thema’s. Er zijn zeven potentiële werkgroepen gevormd, die in het komende jaar met de uitkomsten aan de slag gaan.

Het café van Beien zat goed vol toen Dinie van Meursel (alias Jerry Kroezen, of andersom) de buurtconferentie opende. Niet eerder werd een dergelijke bijeenkomst belegd zonder de aanwezigheid van ‘professionals’ van de gemeente of instanties. Dat riep vooraf vragen op, ook bij de organisatie. Hoeveel bewoners komen er opdagen? Zou er voldoende oog zijn voor het grotere buurtbelang? Gaat het lukken om met meer te komen dan alleen een wensenlijstje voor dingen die niet goed gaan? Hoeveel buurtbewoners gaan de handen ook zelf uit de mouwen steken?

In de gespreksrondes werd heel geanimeerd gesproken over thema’s als bijvoorbeeld zorg en welzijn, een veilige, schone en sociale buurt, onderwijs en jeugd en cultuur. Na afloop van het officiële gedeelte kon Dinie zeven dozen overhandigen aan de verschillende werkgroepen met daarin symbolisch hun opdracht voor de komende maanden.

Het is aan de werkgroepen om te bepalen welke organisaties en instanties zij aan tafel willen om tot een effectieve aanpak te komen. De richting is bepaald, voor de uitvoering is inzet van iedereen nodig: bewoners en professionals. Maar de regie ligt nu nadrukkelijk bij de bewoners zelf. Dat luidt een volgende fase in die niet minder spannend is. Bewoners en organisaties moeten in een nieuwe rol gaan leren om samen te bouwen aan een fijne stad en buurt.

Na afloop van de buurtconferentie is daar alvast, onder het genot van een uitstekende en gezellige maaltijd, met vertrouwen op geproost. Er is een belangrijke en geslaagde eerste stap gezet. Het is de bedoeling om deze buurtconferentie elk jaar te houden.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

RT @EnschedeWest: We zijn #trots op deze #HeldVanBoswinkel @jijmaaktdebuurt https://t.co/YO9KYBxuMR

22:43 18 feb 2018, door @jijmaaktdebuurt

#jijmaaktdebuurt

Van harte gefeliciteerd Gulcan Ramaj-Sahin! https://t.co/kTIdOlStLJ

22:40 18 feb 2018, door @jijmaaktdebuurt

De Groene Loper Enschede gaat door

nieuws, Alle buurten

De Groene Loper Enschede is begin vorig jaar gestart als pilot. Mede door de Groene Loper zijn verschillende nieuwe groene initiatieven in Enschede …

Lees meer

‘De Kersttocht’ van Roombeek

nieuws, Alle buurten

Wandel mee met deze schitterende tocht op 15 december 2017! Vorig jaar hebben veel bezoekers “De Kersttocht”, die toen voor het eerst …

Lees meer