MENU

WERK MEE AAN EEN SCHONE STRAAT

nieuws, Alle buurten

18:55, 15 januari 2016 door Jij maakt de buurt!

Het is volop herfst. Bomen verkleuren en laten het blad vallen. In het bos is het prachtig, maar in de eigen straat kunnen (natte) bladeren zorgen voor viezigheid.
De gemeente juicht kleine en grote initiatieven toe waar bewoners met elkaar aan de slag gaan voor de eigen straat of buurt.
Nu de bladeren vallen is het misschien leuk met buren en kinderen te gaan ruimen. Met mooi en droog weer is harken en vegen een gezonde bezigheid. Het is een activiteit die goed met buurtkinderen samen gedaan kan worden. Zeker als het gaat om de plekken waar de kinderen zelf spelen.

Aangeharkt blad kan in plantsoenen blijven liggen. De gemeente komt het blad in één van de bladrondes ophalen. Bent u actief op twitter, stuur dan een foto en een berichtje naar het twitteraccount van @Jijmaaktdebuurt. Daarmee laat u zien dat u meewerkt aan een schone en mooie straat. Vergeet ook niet de wijkkrant of facebookpagina van uw eigen wijk.

Nog meer ideeën?

Een initiatief om met meer bewoners samen iets te doen kan zomaar leiden tot nog meer ideeën om de kwaliteit in de eigen buurt te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden of adopteren van groen, een speellocatie of het houden van een opschoonactie. Als u een idee heeft, stem dat dan af met uw dorps- of wijkraad of neem contact op met uw wijkbeheerder die u graag verder helpt.

Op http://www.jijmaaktdebuurt.nl/samenonderhouden is alle informatie te vinden en kunt u contact opnemen met uw wijkbeheerder.

Buurtinformatie

Over alle buurten is informatie beschikbaar. Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Lees meer

#jijmaaktdebuurt

RT @EnschedeWest: We zijn #trots op deze #HeldVanBoswinkel @jijmaaktdebuurt https://t.co/YO9KYBxuMR

22:43 18 feb 2018, door @jijmaaktdebuurt

#jijmaaktdebuurt

Van harte gefeliciteerd Gulcan Ramaj-Sahin! https://t.co/kTIdOlStLJ

22:40 18 feb 2018, door @jijmaaktdebuurt

De Groene Loper Enschede gaat door

nieuws, Alle buurten

De Groene Loper Enschede is begin vorig jaar gestart als pilot. Mede door de Groene Loper zijn verschillende nieuwe groene initiatieven in Enschede …

Lees meer

‘De Kersttocht’ van Roombeek

nieuws, Alle buurten

Wandel mee met deze schitterende tocht op 15 december 2017! Vorig jaar hebben veel bezoekers “De Kersttocht”, die toen voor het eerst …

Lees meer