MENU

175 kinderen van minima een cursus programmeren met LEGO

08:47, 09 september 2017 door Milja Trimbach-Albert - miljata bouwlab

Met het vooruitzicht van de verhuizing naar het nieuwe pand van de Performance Factory slaat de gezonde spanning om in lichte paniek. Hoe krijg ik deze ruimte ingericht, zodat kinderen zich ook hier weer volledig thuis gaan voelen, en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen...

Heb verschillende participanten gesproken die op welke manier dan ook subsidie ontvangen voor de inrichting, maar het bouwlab lijkt een beetje tussen het wal en het schip te zitten wat dat betreft. Vandaar dat ik via Initiatiefkracht een poging doe, maar wel met een hele duidelijke wederdienst om zoveel mogelijk kinderen in Enschede te bereiken.

Via stichting Leergeld heb ik al eens geprobeerd om lessen aan te bieden voor kinderen van minima in Enschede, maar daar vond men “spelen met LEGO” niet passen tussen alle sporten. Kort door de bocht en erg jammer. Maar misschien lukt het op deze manier.

Graag zou ik aan 175 kinderen een cursus van 4 lessen, programmeren met computergestuurde LEGO) willen aanbieden (a €50) in ruil voor een bijdrage aan de kosten van de inrichting van mijn nieuwe locatie. De snelle rekenaar heeft gezien dat wat ik aanbied neerkomt op €8750 en dat is dus ook het bedrag wat ik aan subsidie aan zou willen vragen, zodat de verlichting, het schilderen van de muren, een keukenblok en diverse andere bijkomende kosten gedekt zijn en ik me zo snel mogelijk bezig kan houden met waar ik het beste in ben, nl. kinderen in alle soorten en maten laten ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken...

Ondertussen groeit het bouwlab gestaag, en breidt het aantal scholen en BSO's die workshops aanvragen enorm uit. Maar ook zal ik vanaf november meer dagen per week geopend zijn zodat ik alle cursisten een plekje kan bieden :)

Status

Ontvangen

Buurt

Alle buurten

Locatie